BOUWMAATVOEREN       

Veel gebruikte meetappartuur door maatvoerders in de bouw

Veel bouwwerken worden uitgezet met Sokkia Total Stations omdat deze uiterst nauwkeurig zijn. Omdat de maatvoerders niet alle dagen meten zoals landmeters worden nog veelal 2-mans ploegen gebruikt; 1 persoon achter het instrument en 1 persoon met het prisma. Te gebruiken zijn de Sokkia iM- serie standaard Total Stations. Indien meer tijd besteed wordt aan maatvoeren is een Robotic Total Station een betere oplossing.

Nieuw voor de bouw en uniek in de markt is de uitzet Robot Topcon LN-100. Dit instrument heeft niet de complexe instellingen en een kijker waar doorheen gekeken kan worden. Eenvoudig neerzetten en het instrument stelt zichzelf waterpas. Daarna met de stok, prisma en veldboek naar hoekpunten van de bouw en de software berekend zelf waar het instrument staat ten opzichte van de bouwtekening.

Indien de maatvoerder meer functies wilt zoals meten naar stickers of reflectorloos, kan gebruik gemaakt worden van de Sokkia iX-500 of de nog meer geavanceerde iX-1000 Robotic Total Station.