OVER ONS


         
Belangrijkste Sokkia instrumenten door de jaren heen


Zoekt u een GPS rover of Robotic Total Station, dan bent u bij MeetConsult aan het juiste adres. We leveren de hoogwaardige Sokkia instrumenten met de beste service en kwaliteit.
Voor op kantoor hebben we Adtollo Topocad software voor het voorbereiden en verwerken van de metingen. Voor de verschillende branches zoals bijvoorbeeld Bouw, Landmeten, Archeologie en Infra hebben we de juiste oplossing.

Vanaf 2004 is MeetConsult uw partner voor Sokkia meetinstrumenten in Nederland. Naast nauwkeurige optische meetapparatuur zoals waterpasinstrumenten, theodolieten en Total Stations, verkopen we ook o.a. GPS / GNSS systemen met centimeter nauwkeurigheid en de benodigde accessoires voor meetwerk. Afhankelijk van uw meet werkzaamheden zullen we u adviseren welk apparaat u het best kunt gebruiken. Steeds vaker worden 3D-Laser Scanners gebruikt voor het inmeten van contructies, gebouwen en bijvoorbeeld wegen. Mede doordat Autodesk in de belangrijke programma's zoals Revit, AutoCad direct Pointclouds kan gebruiken is het gebruik van 3-D LaserScanners heel populair.

MeetConsult verkoopt hoogwaardige meetinstrumenten van Sokkia. Klanten van ons meten aan zeer uiteenlopende projecten zoals achtbanen, schepen, archeologisch onderzoek, woning- en utiliteitsbouw en landmeetkundig meetwerk.  


Het bedrijf Sokkia (toen nog Sokkisha) is in 1920 opgericht in een kleine werkplaats in Tokio. Sokkia is gespecialiseerd in het maken van optische meetapparatuur en staat voor nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Sokkia heeft zich bewezen in de industriële markt, bouw, infra en landmeetkundige markt.


Het beste van beide werelden onder één dak!

Sinds 2009 zijn Sokkia en het bedrijf Topcon gefuseerd, om samen de grootste leverancier van meetinstrumenten van de wereld te worden. Deze fusie is voor beide bedrijven goed; Sokkia produceert superieure optische instrumenten "Beste in de markt" Topcon innovatieve nieuwe producten "Eerste in de markt" zoals GPS / GNSS meetapparatuur, machinebesturing en Scanapparatuur.


De fabrikant bepaalt niet wat de klant nodig heeft!

Vaak wordt een meetinstrument geleverd met software van hetzelfde merk.
Dit kan soms als lastig worden ervaren omdat er vanuit de fabrikant wordt bepaald wat voor functies er in de software terechtkomen.

Sokkia wil zich graag profileren als “open source” product. Het staat open om bijvoorbeeld met derde partij software leveranciers een meet-oplossing op maat aan te bieden. Hierdoor kan de klant hun proces optimaliseren, door software te ontwikkelen met alleen de functies die voor die klant belangrijk zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de industriële markt met GLM software of Carlson software voor de waterschappen in Nederland. Maar ook de maatoplossing voor de kassenbouw door MeetConsult.


De strategie van Sokkia!

In de video hieronder spreekt Tammy Aalto “Business manager” van Sokkia over de strategie van Sokkia producten.